Tenniskids (5 t/m 12 jaar)

Kidstennis voor 5 tot 6 jaar 

Een tennisprogramma voor de jongste kinderen. Hierbij wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de basismotoriek voor elke sport.  Een veilige omgeving waarbij gewerkt wordt aan sociale vaardigheden, plezier hebben in sport en klaar te stomen voor de tennisbaan.  

Deze tennislessen worden gebracht naar een hele andere dimensie. Door in de belevingswereld te stappen van de jonge kinderen zorgt Minitennis ervoor dat er structuur, plezier en fantasie zit in elke les. Door gebruik te maken van luister en werk stippen weten de kinderen wat er van hen verwacht wordt. Tijdens de les zullen er rackets beschikbaar zijn, aangepast aan de leeftijd. 

Hierbij komen ook de schoolvaardigheden zoals luisteren, samentellen, samenwerken, informatie verwerken, samen doelen bereiken en automatisering.  

Het leren van sporten is voor kinderen hetzelfde als het leren lopen en praten. Als je op vroege leeftijd de basis in het lichaam krijgt zullen de kinderen op latere leeftijd motorische vaardigheden makkelijker oppakken en daardoor meer plezier houden in de sport voor nu en de toekomst. 

De coaches van deze kinderen hebben naast de tennislicentie ook ervaring en opleidingen gehad op het gebied van pedagogiek en basis motorische vaardigheden.  

Tenniskids 6 tot 12 jaar 

Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fases: Rood, Oranje en GroenHet niveau gaat van Rood, Oranje en uiteindelijk naar Groen. Na Groen is een kind helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. Het doel van Tenniskids is om kinderen zo snel mogelijk het spel te laten spelen. 

Tenniskids Rood  

In Tenniskids Rood maken kinderen, tot en met 8 jaar oud, verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie.  

Ze doen mee aan leuke activiteiten op de vereniging en spelen samen met hun team korte wedstrijdjes in de  rode competitie 

Ook kunnen zij meedoen aan  Tenniskids toernooitjes, die vaak maar een dag(deel) duren. In rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan. 

Tenniskids Oranje 

In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar oud en leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan.  

Kinderen die spelen in oranje kunnen wedstrijdjes spelen door samen met hun team mee te doen aan de oranje competitie. Ook kunnen ze deelnemen aan  Tenniskids toernooitjes. Dit zijn vaak eendaagse toernooitjes, die door het hele land georganiseerd worden. De wedstrijdjes in oranje duren net iets langer dan in rood. 

In oranje spelen kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan 

Tenniskids Groen 

In de laatste fase, Tenniskids Groen, bereiden de kinderen zich voor op het ‘hele baan’ tennis. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden.  

Kinderen die in groen tennissen zijn in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar oud. In groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol.  

De competitie die bij deze fase hoort heet de  groene competitie. De Tenniskids toernooitjes die voor kinderen in groen worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid. Deze groene toernooitjes zijn soms ook gekoppeld aan een open juniorentoernooi. 

Kinderen die in groen tennissen spelen met een langzame groene bal op een hele baan.