H.L.T.C. Leimonias

H.L.T.C. Leimonias

H.L.T.C. Leimonias is één van de oudste en meest gerenommeerde tennisclubs van Nederland. Het sfeervolle park is verscholen tussen het groen van Klein Zwitserland. Een monumentaal en recentelijk geheel gerenoveerd clubhuis met uitgestrekt zonnig terras vormen het middelpunt van het park.

Er kan het hele jaar getennist worden op maar liefst 14 banen, waarvan 8 gravelbanen en 6 all-weather banen, allen voorzien van LED verlichting. Op de ruim 130-jaar oude club met rijke historie en tradities hangt een persoonlijke en informele sfeer.

Er wordt op alle niveau’s gespeeld, de hoogste teams komen uit in de eredivisie (de hoogste klasse van Nederland) en hebben al menig landskampioenschap verovert.

Geschiedenis

Na de start in 1888 op een grasbaan bij Stalhouderij van der Kuijlen bij Huize Meerdervoort werd al na een maand verhuisd naar een grasbaan in de duinen, waar later Hotel de Witte Brug zou verrijzen. In 1889 werd deze locatie verruild voor de cementbanen van de Bataaf, waarna in 1900 naar een in die tijd zeer modern complex aan de Nieuwe Parklaan, de huidige M.E.T.S. banen, werd verhuisd. In 1938 werd het huidige tennispark op het complex Klein Zwitserland aan de Klatteweg in ‘s-Gravenhage in gebruik genomen.

Tennispark

Het park ligt in feite op een eiland (omringd door sloten) en is omgeven door veel groen. Leimonias heeft 14 tennisbanen met LED-verlichting, waarvan 8 gravel en 6 all weather courts, zogenaamde smashcourts. Hierdoor biedt Leimonias haar leden de mogelijkheid om gedurende het gehele jaar te spelen, van ’s ochtends 7:30 tot ’s avonds 11 uur. Ook beschikt het park over 2 oefenmuurtjes en voor de jongste jeugdleden een minibaan.
Het tennispark van Leimonias kenmerkt zich door de parkachtige setting met veel bloemen, groen en bomen. Voor het sfeervolle clubhuis ligt een prachtig gazon met een zonnig terras. Temidden van de achterste banen bevindt zich een talud met een terras van waaruit “op hoog niveau” naar wedstrijden en trainingen kan worden gekeken.

Alle informatie over de vereniging H.L.T.C. Leimonias vind je op www.leimonias.nl