Eagle Stars (3 t/m 5 jaar)


Het Eagle Stars programma is speciaal ontworpen voor kinderen van 3-5 jaar.
 

Dit sportprogramma is een combinatie van de sporten tennis, voetbal en hockey. Het doel is kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de drie grootste sporten van Nederland.  

Dit doen wij door te werken met speciaal aangepaste materialen die gemaakt zijn voor deze leeftijd. Je moet hierbij denken aan aangepaste rackets, hockeysticks en voetballen maar ook verschillende soorten ballen en veel meer materialen om kinderen te leren omgaan met balbanen en anticipatie.  


Hierdoor kunnen kinderen op jonge leeftijd:

  • Ontdekken wat ze leuk vinden 
  • Motorisch ontwikkelen op de fundamenten van bewegen voor alle sporten 
  • Leren samenwerken in groepsverband 
  • Wennen aan een wekelijkse sportactiviteit 

In de levensjaren 3 tot en met 6 ontwikkelt het lichaam van een kind enorm. Hun zicht wordt per maand beter, ze gaan meer diepte zien, ontwikkelen vooruitzicht (denk aan balbaananticipatie en waarneming). Ook ontwikkelen de spieren waardoor zij kunnen sprinten, springen, balanceren, gooien, stoppen, enz. 

Bepaalde vaardigheden zijn na 8-jarige leeftijd minder te ontwikkelen zoals bijvoorbeeld springen. Natuurlijk kan het wel, maar zal het een stuk lastiger zijn.  

Wat dit programma zo speciaal maakt is dat er voor de kinderen een verhaal aan vast zit. We nemen de kinderen mee op ontdekkingsreis. Dit gebeurt aan de hand de coach (Eagle) die de spelers (Stars) de verschillende sporten laat ontdekken. Zo maken de kinderen kennis met de pinguïn (tennis), de kangoeroe (voetbal) en de giraffe (hockey). Elk dier komt van een ander continent af en zijn samen een team.  

Van deze dieren zijn wekelijks stickers te behalen en per periode zijn er diploma’s te verdienen. Er zullen door het jaar heen evenementen georganiseerd worden.  

Als de kinderen het programma doorlopen hebben kunnen ze kiezen welke sport zij het liefste willen gaan beoefenen.  

Als ze willen gaan tennissen hebben ze een meer dan geschikte basis om in te stromen in het kidstennis programma bij Van Hal Tennis